Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά«Έφυγε» από τη ζωή ο μεγαλύτερος παράγοντας του ηλειακού ποδοσφαίρου

«Έφυγε» από τη ζωή ο μεγαλύτερος παράγοντας του ηλειακού ποδοσφαίρου

Βαρύ πένθος για τον ιστορικό ηγέτη του Πανηλειακού Σάκη Σταυρόπουλο

Καλό ταξίδι Πρόεδρε…

Επιμέλεια: Π. Ηλιόπουλος – Μ. Δημητρόπουλος

Βαρύ  είναι το πένθος για τον Πανηλειακό και το ηλειακό ποδόσφαιρο, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών  ο  Σάκης Σταυρόπουλος, ο ιστορικός ηγέτης του Πανηλειακού, ο πρόεδρος που συνέδεσε το όνομά του όσο κανείς άλλος με τις σπουδαίες στιγμές των «ερυθρολεύκων» επί πολλά χρόνια στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.  Ο Σάκης Σταυρόπουλος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην γενέτειρά του Κουτσοχέρα όπου διέμενε.

Ο Πανηλειακός και όλη η Ηλεία πενθεί την απώλεια του ανθρώπου που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στο να μάθουν τον Πανηλειακό απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Ανέλαβε τον Πανηλειακό το 1988 από την Α΄ Κατηγορία Ηλείας και τον οδήγησε στην Α΄ Εθνική το 1995.  Αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους» το 2004, μετά και τον υποβιβασμό του Πανηλειακού από την Α΄ Εθνική.

Άφησε τη σφραγίδα του στον Πανηλειακό

Ο Σάκης Σταυρόπουλος ήταν  ο άνθρωπος που συνέβαλε τόσο καθοριστικά στις τεράστιες και ανεπανάληπτες “χρυσές” εποχές του Πανηλειακού, με τις αλησμόνητες ανόδους από τις χαμηλές κατηγορίες – ξεκινώντας από την Α’ Τοπική κατηγορία – και με τις μεγάλες παρουσίες στην Α’ Εθνική.. Ο Πανηλειακός, ο Πύργος και όλη η ποδοσφαιρική Ηλεία πενθούν την απώλεια του ανθρώπου που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στο να μάθουν τον Πανηλειακό απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, κι όχι μόνο! Άφησε διαχρονικά το στίγμα του στην ομάδα  στο διάστημα από το 1988 έως το 2004-05 στο διοικητικό σκέλος της, με τον δικό του πάντα τρόπο.

Η ανάμειξη το καλοκαίρι του  1988

Ο Σάκης Σταυρόπουλος ασχολήθηκε με τον Πανηλειακό το καλοκαίρι του  1988 όταν η ομάδα είχε υποβιβαστεί  στο τοπικό της Ηλείας και βρισκόταν κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τη διάλυση. Ο ερχομός  του  έδωσε άλλη ώθηση στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μέσα σε δυο χρόνια πανηγύρισαν δυο απανωτές ανόδου και βρίσκονταν ήδη στη Γ’ Εθνική.  Ο Σταυρόπουλος δείχνει από την αρχή τις… διαθέσεις του, καθώς φέρνει στον Πύργο ως παίκτη-προπονητή τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Η επανάσταση του Πανηλειακού μόλις είχε ξεκινήσει και ο Πύργος άρχισε πλέον να μπαίνει στις ράγες των επιτυχιών…

Τέσσερα χρόνια στη Γ’ Εθνική

Οι τέσσερις επόμενες χρονιές(90-91, 91-92,  92-93 και 93-94) βρήκε τον Πανηλειακό στη Γ’ Εθνική με τον Σάκη Σταυρόπουλο  να βρίσκεται σταθερά στο τιμόνι, παρέχοντας μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Το φινάλε της περιόδου 1993- 94 στον Πανηλειακό δεν πρόκειται να ξεχαστεί καθώς ο Πανηλειακός που είχε στις τάξεις του ήδη τον Τζόρτζεβιτς και τον Αντώνη Γεωργιάδη στον πάγκο, πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ Εθνική.

Περαστικός από τη Β’ Εθνική

Την περίοδο   1994-1995  ο Πανηλειακός αφήνει άφωνη ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα καθώς αν και νεοφώτιστος στη Β’ Εθνική, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και κατακτά το πρωτάθλημα. Η άνοδος στη Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι γεγονός. Ο Πύργος ζει μεγάλες στιγμές ανεπανάληπτες, ο Σταυρόπουλος βρίσκεται δικαιολογημένα στο επίκεντρο για την ταξιαρχία  του με τους Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο  να αποτελούν τα πρώτα βιολιά.

Έξι σερί σεζόν στην Α’ Εθνική

Τα χρόνια που ακολουθούν είναι «χρυσά» και ο Πανηλειακός ζει στιγμές που πολύ δύσκολα θα ξαναζήσει. Στην ομάδα έρχονται ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας (Λάκης, Ίλιτς, Μπάρνιακ, Κυζερίδης, Τσέκος κ.α), με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν για έξι συνεχόμενα χρόνια στην Α’ Εθνική, καθώς υποβιβάστηκαν το καλοκαίρι του 2001. Γνωστοί μέσω του Πανηλειακού έγιναν επίσης οι Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας, Μίλτος Σαπάνης και Γιάννης Ταλαρίδης, ενώ τη φανέλα της ομάδας φόρεσαν επίσης μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των Μαρίνου Ουζουνίδη. Το προπονητικό του «ξεπέταγμα» πραγματοποίησε εδώ ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, ενώ από τον πάγκο του Πανηλειακού πέρασε και ο σπουδαίος Ολλανδός, Άρι Χάαν, που ως παίκτης είχε δώσει το «παρών» σε δύο συνεχόμενους τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1974, 1978).

Η αποχώρηση το  2004

Την  περιόδου   2001 -2002 ο Πανηλειακός παίρνει μέρος στο  πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ την επόμενη σεζόν 2002 -2003 οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα σε όλα τα προγνωστικά καταφέρνουν και  πανηγυρίζουν άνοδο στην Α’ Εθνική και πάλι με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο. Η χρονιά  2003-2004 βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στα μεγάλα σαλόνια αλλά στο φινάλε δεν τα κατάφεραν και υποβιβάστηκαν.  Ένας υποβιβασμός που συνδυάστηκε και με την αποχώρηση του Σάκη Σταυρόπουλου από τα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου.

Πάντα ισχυροί δεσμοί με την Ηλεία

Ο Σάκης Σταυρόπουλος μετά την αποχώρησή του από τα διοικητικά δρώμενα του Πανηλειακού ποτέ δεν σταμάτησε να επισκέπτεται την Ηλεία και την αγαπημένη του Κουτσοχέρα. Διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο του και πάντα γνώριζε τον σεβασμό από όλους τους Ηλείους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάκη Σταυρόπουλου.

Στάθης Καννής, Δήμαρχος Πύργου

«Κανείς δεν πρόσφερε όσα ο Σάκης Σταυρόπουλος»

«Δυστυχώς σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, έφυγε από κοντά μας ο Σάκης Σταυρόπουλος, ο θρυλικός πρόεδρος του Πανηλειακού. Η προσφορά του ήταν στον αθλητισμό της περιοχής μας ήταν τεράστια. Δεν νομίζω ότι έχει προσφέρει άλλος άνθρωπος στον αθλητισμό του τόπου μας και στο ηλειακό ποδόσφαιρο όσα προσέφερε ο Σάκης Σταυρόπουλος. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην τοπική μας κοινωνία και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Εκφράζουμε και ως Δήμος Πύργου, τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Νώντας Κυριαζής, Αντιδήμαρχος και Αναπλ. Δήμαρχος Πύργου

«Ανεκτίμητη η προσφορά του Σάκη Σταυρόπουλου»

«Η προσφορά του Σάκη Σταυρόπουλου ήταν ανεκτίμητη στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο είχε βοηθήσει και σε άλλα αθλήματα, όντας αρωγός σε όλα τα αθλήματα στον νομό και ιδιαίτερα στον Πύργο. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Νίκος Κοροβέσης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

«Το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου, του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου και κυρίως του Πανηλειακού, έκλεισε σήμερα στο άκουσμα του θανάτου του εμβληματικού ηγέτη των ερυθρόλευκων της Ηλείας, του Σάκη Σταυρόπουλου. Ο άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου και έκανε γνωστό τον Πανηλειακό και τον Πύργο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δεν είναι πλέον μαζί μας όμως το έργο και η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω,  θα μείνουν βαθιά χαραγμένα σε όλους μας και το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία όχι μόνο του συλλόγου που λάτρεψε και ανάδειξε αλλά και ολόκληρης της Ηλείας. Ο Σάκης Σταυρόπουλος, ως γνήσιος οραματιστής, απέδειξε ότι με διάθεση και μεράκι, τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα και συνέβαλε καθοριστικά στις ανεπανάληπτες επιτυχίες του Πανηλειακού. Η απώλεια του μας γεμίζει με θλίψη γιατί ο αθλητισμός και η κοινωνία της Ηλείας, πλέον είναι φτωχότεροι. Άπαντες ωστόσο, θα τον θυμόμαστε με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Κώστας Ντάβαρης, Πρόεδρος Πανηλειακού

«Ο Πανηλειακός έχασε τον πατέρα του»

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατο του Σάκη Σταυρόπουλου. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του. Σήμερα ο Πανηλειακός έχασε τον πατέρα του». Επίσης, ο Κώστας Ντάβαρης, αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Σάκη Σταυρόπουλο, ο Πανηλειακός ολόκληρη τη σεζόν 2024-25, να αγωνίζεται με μαύρες εμφανίσεις.

ΠΑΣ Πύργος

«Πρόεδρε δεν θα σε ξεχάσει ποτέ κανείς»

«Σύσσωμη η οπαδική οικογένεια του Πανηλειακού και κατ’ επέκταση η οικογένεια του ΠΑΣ Πύργος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη της για το φευγιό του αιώνιου Προέδρου μας, Σάκη Σταυρόπουλου.

Πρόεδρε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για την ομάδα και την πόλη μας! Γιγάντωσες το όνομα του Πανηλειακού μας, έκανες τον Πύργο μας γνωστό και τον διαφήμισες σε όλη την Ελλάδα! Διέδωσες παντού την ιδέα του Πανηλειακού και μας έκανες από μικρά παιδιά να την αγαπήσουμε και να την ακολουθήσουμε πιστά!

Σ’ ευχαριστούμε για το όνειρο που έκανες όλους τους Πυργιώτες να ζήσουμε!

Το συμβούλιο της ομάδας μας εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Προέδρου και τους εύχεται κουράγιο και καλή δύναμη.

Από σήμερα ο αθλητισμός και η κοινωνία του νομού μας είναι απείρως φτωχότεροι…

Πρόεδρε, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει… Δεν θα σε ξεχάσει ποτέ κανείς…».

Στέλιος Γιαννακόπουλος

«Καλό ταξίδι πρόεδρε, σε ευχαριστώ για όλα»

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς παίκτες του Πανηλειακού, οι οποίοι αναδείχθηκαν επι προεδρία του Σάκη Σταυρόπουλου, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε τίτλους με τον Ολυμπιακό, έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα και στη συνέχεια έκανε μεγάλη καριέρα στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη φανέλα της Μπόλτον, έγραψε σε ανάρτησή του: ««Καλό ταξίδι πρόεδρε, σε ευχαριστώ για όλα».

Συλλυπητήρια από την  ΕΠΣ Ηλείας

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηλείας στο άκουσμα του θανάτου του Σάκη Σταυρόπουλου Προέδρου του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ στην λαμπρή πορεία του στην Α Εθνική κατηγορία εκφράζουν στην οικογένεια του τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια. Καλό Παράδεισο ΠΡΟΕΔΡΕ».

Για την Ε.Ε/ΕΠΣΗ

Ο Πρόεδρος

Άρης Κουλούρης

Συλλυπητήρια από τον Ξενοφώντα  Κρεστένων

 «Έφυγε ο μεγαλύτερος παράγοντας του ηλειακού ποδοσφαίρου και ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, με την προσφορά του να είναι τεράστια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 19 Ιουνίου 2024, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του εκλεκτού συμπολίτη ΣΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,  πρώην Προέδρου του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ και αφού εξήρε αφενός την ανεκτίμητη προσφορά του στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο, καθόσον επί της Προεδρίας του η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα  της πόλης μας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας με ανεπανάληπτες επιτυχίες και αφετέρου την εν γένει ανιδιοτελή προσφορά του στους δημότες μας με την έντονη και διαρκή φιλανθρωπική και κοινωνική του δράση,  ομόφωνα αποφάσισε:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία
  • Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένειά του.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

         ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΝΝΗΣ                                        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ