Εμμανουήλ Καραλής: Έκανε πάταγο ο Έλληνας επικοντιστής, κοίταξε στα μάτια τον Ντουπλάντις!

0
64
bf157431 4622387

Το ασημένιο μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ του μοναδικού αθλητή ως τώρα που κόντραρε και προβλημάτισε τον… μύθο, Μόντο Ντουπλάντις – «Η καλύτερη σεζόν της ζωής μου», λέει ο ίδιος με τα καλύτερα να έρχονται.

Ηπορεία του Εμμανουήλ Καραλή, είναι διαρκώς ανοδική. Πριν λίγους μήνες έμοιαζε με όνειρο το να ξεπεράσει τα 6 μέτρα. Στην Ναντζίνγκ και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου έκανε 6.05. Νέο πανελλήνιο ρεκόρ και ακόμη δεν έχει πιάσει… ταβάνι. Το ασημένιο μετάλλιο στην Κίνα, μοιάζει και είναι απλά ένα βήμα ενός μεγάλου και γεμάτου ελπίδα δρόμου.

Ο Ολυμπιονίκης μας για λίγο δεν ξεπέρασε τα 6.10 όπου δοκίμασε, ενώ είχε άκυρη προσπάθεια και στα 6.15. Ο Μόντο Ντουπλάντις που συνήθως μοιάζει να έχει μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του, προβληματίστηκε έντονα και όπως παραδέχτηκε η πλευρά του, αγχώθηκε και πιέστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αιτία στάθηκε ο «Μανόλο».Ο αγώνας θεωρήθηκε και ήταν ο κορυφαίος του αιώνα μας μάλιστα, καθώς είχε περίπου 40 χρόνια να υπάρξει τόσο σπουδαία «μάχη» αθλητών που φτάνουν σε αυτά τα ύψη. Τελικά ο Καραλής πήρε το ασημένιο μετάλλιο, είναι δεύτερος στον πλανήτη, αλλά με το δικό του… ταβάνι να μην το έχει φτάσει ακόμη!