Νέες συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

0
19

Σε Πύργο και Αμαλιάδα

*Την Τρίτη κατασχέθηκαν περισσότερα από -1.100- γραμμάρια κάνναβης -1- δενδρύλλιο, καθώς και -1- κυνηγετικό όπλο

Το τελευταίο δεκαήμερο αστυνομικοί Υπηρεσιών  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας έχουν κατασχέσει -40- δενδρύλλια και φυτά κάνναβης και περισσότερα από -2- κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

Ειδικότερα:

1. Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του κατηγορούμενου, σε περιοχή της Αμαλιάδας, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά :

-1.125- γραμμάρια κάνναβης,  διαμοιρασμένα σε -6-  συσκευασίες,

-1- δενδρύλλιο κάνναβης, το ύψος του οποίου έφτανε το -1- μέτρο και

-1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο κατηγορούμενος κατείχε παράνομα.

Επισημαίνεται ότι για το κατασχεμένο κυνηγετικό όπλο είχε δηλωθεί η κλοπή του από πολίτη τον Αύγουστο του 2022 στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού.    

2. Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του κατηγορούμενου, σε περιοχή του Πηνειού, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά -98- γραμμάρια κάνναβης.

3. Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα σε εξοχική οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν :

-14- φυτά κάνναβης,

-11- φυντάνια κάνναβης

-190- γραμμάρια κάνναβης (φούντες) και

-3,4- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε με την μέθοδο υδροπονικής καλλιέργειας τα φυτά, σε πατάρι της οικίας του, το οποίο είχε επενδύσει με νάιλον, ενώ είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικό μετρητή υγρασίας – θερμοκρασίας και λαμπτήρα για την ανάπτυξη των φυτών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.