Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Είμαι η Επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας»

«Είμαι η Επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας»

Συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στην «Πρώτη» λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη στην Άννα Αγγελίδουanagelidou@yahoo.gr

* “Πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγάλη αλλαγή και ανατροπή θα έρθει όταν το ΠΑΣΟΚ πει ξεκάθαρα με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι”

** “Δεν υπερασπίστηκε με σθένος, πάθος και συνέπεια τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που έκαναν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και αποτελούν τις πιο υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας»

*** “Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και είναι αξεπέραστος. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ακόμα και από εκείνους που δεν τον έζησαν”

Μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, μιλά στη «Πρώτη», τόσο για την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος όσο και για το όραμα του για τη δημιουργία μίας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι. Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τί να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μ. Κατρίνης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξη:

Ερ. Στις 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τι σας οδήγησε στην απόφαση, να θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κινήματος;

Απ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. 

Είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί το ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι δεν σκοπεύω να προσχωρήσω και να συμβιβαστώ με μια λογική που έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο και στα ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος.

Ποια είναι αυτή η λογική;

Είναι αυτή που μας λέει ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καλά με αυτά τα ποσοστά του 12 του 14%.

Είναι η λογική που στηρίζεται σε κρυφές ατζέντες. Αυτές που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να γίνεται ο μικρός και βολικός κυβερνητικός εταίρος, να προσφέρεται ως δεκανίκι για να παραμείνουν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο κ.Μητσοτάκης.

Είναι η λογική της σιωπής, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λέει τίποτα από όσα μπορεί να ενοχλήσουν τους οικονομικά ισχυρούς.

Είναι η λογική που στα εθνικά μας θέματα και στην εξωτερική πολιτική ταυτίζει τη σωστή πλευρά της ιστορίας με την πλευρά της υποτέλειας.

Αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές, τότε σε τι διαφέρει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία;

Είμαι απέναντι σε αυτές τις λογικές. Θέλω να είμαι η επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας. Να γιατί είμαι υποψήφιος.

Ερ. Το ΠΑΣΟΚ από κόμμα εξουσίας βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια να καταγράφει ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Τι είναι εκείνο που κατά την γνώμη σας απομάκρυνε τους ψηφοφόρους και εάν πιστεύετε ότι μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει και πάλι χώρο έκφρασης των πολιτών;

Απ. Πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγάλη αλλαγή και ανατροπή θα έρθει όταν το ΠΑΣΟΚ πει ξεκάθαρα με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.

Αυτή ήταν η αδυναμία του όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπερασπίστηκε με σθένος, πάθος και συνέπεια τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που έκαναν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο αλλά και αποτελούν τις πιο υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Γιατί η δύναμη της Ελλάδας δεν είναι τα καρτέλ των ολιγοπωλίων και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι της εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι που έχουν γνώσεις, πιστεύουν στην καινοτομία και μπορούν να κάνουν θαύματα. Είναι ο κόσμος της εργασίας και οι άνθρωποι που μπορούν να αναγεννήσουν τον πρωτογενή τομέα.

Εκτός από την παρασιτική Ελλάδα των καρτέλ και των ολιγοπωλίων, υπάρχει και η παραγωγική Ελλάδα.

Αυτή την Ελλάδα πρέπει να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ, αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να φέρουμε κοντά μας, να τους υπερασπιστούμε όταν αδικούνται, να τους δώσουμε ελπίδα.

Ερ. Σε όλες σας τις ομιλίες αναφέρεστε πάντα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κοινά αποδεκτό, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν η ηγετική μορφή που κατάφερε να εμπνεύσει το χώρο του κέντρου. Ποιο είναι το στοιχείο της προσωπικότητας του Α. Παπανδρέου που αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;

Απ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και είναι αξεπέραστος. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ακόμα και από εκείνους που δεν τον έζησαν.

Είχε αναλυτική σκέψη, ήταν αγωνιστής πρώτου μεγέθους, έδωσε υπόσταση σε μια ξεχασμένη Ελλάδα, έδωσε μαθήματα πατριωτισμού. Μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Ποτέ δεν επιδίωξε να είναι αρεστός σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, στη διαπλοκή και στον ξένο παράγοντα. Όλους αυτούς τους είχε σε απόσταση και για αυτό τον πολέμησαν.

Νοιαζόταν για τον απλό άνθρωπο, δεν μιλούσε απλά στη γλώσσα του, μιλούσε στην καρδιά του.

Το «για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες» δεν ήταν σύνθημα. Ο Ανδρέας εννοούσε κάθε λέξη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν Κίνημα και πρέπει να ξαναγίνει Κίνημα.

Ερ. Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, σχετικά με την συνένωση δυνάμεων μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Πιστεύετε ότι μπορεί να ευοδωθεί η συνένωση δυνάμεων που θα μπορούσε να αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Απ. Είμαι πολύ μακριά από τις λογικές της συγκόλλησης κομμάτων. Αυτή μάλλον εξυπηρετεί όσους αναζητούν ρόλους και να μοιράσουν καρέκλες χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον Ελληνικό Λαό.

Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

 Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι. Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό.

Θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τί να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Μιλάμε για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε «οπλαρχηγούς» και «ομαδάρχες» με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Ερ. Πρόσφατα, σε συνέντευξη  σας, είπατε ότι στόχος σας θα είναι η γείωση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα επισκεφτήκατε πολλές περιοχές της Ελλάδας και συνομιλήσατε με απλούς πολίτες. Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία;

Απ. Μα το γεγονός και μόνο ότι η τελευταία καταγραφή του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν 500.000 περίπου ψηφοφόροι μόνο, αυτό τα λέει όλα.

Αυτή είναι η επιρροή του ΠΑΣΟΚ; Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν κάποιοι με αυτή την επίδοση;

Όταν σε συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας και κοινωνικής κρίσης, δεν μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αυτό λέει πολλά για την αδυναμία μας να μιλήσουμε μαζί τους και κυρίως να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι σήμερα δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Αντί λοιπόν κάποιοι να λένε ότι αν εκλεγούν αυτομάτως θα γίνουν και Πρωθυπουργοί, ας πουν πρώτα αν και πως μπορούν να κάνουν πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.

Ερ. Πιστεύετε ότι κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση;

Απ. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν αισθητήριο, μπορούν να κρίνουν.

Πως θα κάνει αντιπολίτευση κάποιος που είχε όχι μόνο την ευκαιρία αλλά και την εντολή των πολιτών και δεν το κατάφερε, κάτι που αποδεικνύεται από την καθήλωση του ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά ποσοστά;

Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση κάποιοι που δεν μιλάνε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που φοβούνται να μιλήσουν για τα καρτέλ στην αγορά , για τις τράπεζες και τα funds, μήπως δυσαρεστήσουν τους οικονομικά ισχυρούς; Με τη σιωπή δε γίνεται  αντιπολίτευση.

Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση όσοι έχουν συντηρητικές λογικές και απόψεις, που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές  από αυτές του κ. Μητσοτάκη;

Αυτά πρέπει να σκεφτεί ο πολίτης που θα πάει στις 6 Οκτωβρίου να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι με αφορά έχω δείξει πως γίνεται η μαχητική αντιπολίτευση, με καθαρές θέσεις, ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα και με καθαρό μήνυμα.

Ερ. Γιατί σε αυτές τι εκλογές, να στηρίξουν οι πολίτες με την ψήφο τους τον Μιχάλη Κατρίνη;

Απ. Γιατί έχω ξεκάθαρη πρόταση, είμαι ένα καθαρό πρόσωπο.

Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ μιλάω ξεκάθαρα για τα καρτέλ στην αγορά που λεηλατούν το εισόδημα του πολίτη με την ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια.

Λέω ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη για να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός.

Μιλάω για μια Μεγάλη Παράταξη, μιλάω για ένα κόμμα μελών και πολιτών και όχι ένα κόμμα μηχανισμών.

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζουν με την ψήφο τους  για όλα. Από το πρόγραμμα, μέχρι τους υποψήφιους βουλευτές, μέχρι τις επιλογές μας στην αυτοδιοίκηση αλλά και για τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε, λίγο πριν τις κάλπες, σε όλους τους πολίτες της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας που σκέπτονται να προσέλθουν στην κάλπη για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ;

Απ. Η πρώτη μεγάλη νίκη θα είναι η συμμετοχή.

Η δεύτερη μεγάλη νίκη θα είναι η Επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας.

Και η τρίτη μεγάλη νίκη θα είναι το αποτέλεσμα να σημάνει την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας δημοσκοπήσεις και άλλους μηχανισμούς επηρεασμού των πολιτών.

Και οι τρεις αυτές νίκες είναι στο χέρι των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Είμαι η Επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας»

Συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στην «Πρώτη» λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη στην Άννα Αγγελίδουanagelidou@yahoo.gr

* “Πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγάλη αλλαγή και ανατροπή θα έρθει όταν το ΠΑΣΟΚ πει ξεκάθαρα με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι”

** “Δεν υπερασπίστηκε με σθένος, πάθος και συνέπεια τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που έκαναν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και αποτελούν τις πιο υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας»

*** “Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και είναι αξεπέραστος. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ακόμα και από εκείνους που δεν τον έζησαν”

Μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, μιλά στη «Πρώτη», τόσο για την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος όσο και για το όραμα του για τη δημιουργία μίας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι. Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τί να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μ. Κατρίνης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξη:

Ερ. Στις 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τι σας οδήγησε στην απόφαση, να θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κινήματος;

Απ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. 

Είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί το ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι δεν σκοπεύω να προσχωρήσω και να συμβιβαστώ με μια λογική που έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο και στα ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος.

Ποια είναι αυτή η λογική;

Είναι αυτή που μας λέει ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καλά με αυτά τα ποσοστά του 12 του 14%.

Είναι η λογική που στηρίζεται σε κρυφές ατζέντες. Αυτές που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να γίνεται ο μικρός και βολικός κυβερνητικός εταίρος, να προσφέρεται ως δεκανίκι για να παραμείνουν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο κ.Μητσοτάκης.

Είναι η λογική της σιωπής, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λέει τίποτα από όσα μπορεί να ενοχλήσουν τους οικονομικά ισχυρούς.

Είναι η λογική που στα εθνικά μας θέματα και στην εξωτερική πολιτική ταυτίζει τη σωστή πλευρά της ιστορίας με την πλευρά της υποτέλειας.

Αν επικρατήσουν αυτές οι λογικές, τότε σε τι διαφέρει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία;

Είμαι απέναντι σε αυτές τις λογικές. Θέλω να είμαι η επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας. Να γιατί είμαι υποψήφιος.

Ερ. Το ΠΑΣΟΚ από κόμμα εξουσίας βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια να καταγράφει ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Τι είναι εκείνο που κατά την γνώμη σας απομάκρυνε τους ψηφοφόρους και εάν πιστεύετε ότι μπορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει και πάλι χώρο έκφρασης των πολιτών;

Απ. Πιστεύω ακράδαντα ότι η μεγάλη αλλαγή και ανατροπή θα έρθει όταν το ΠΑΣΟΚ πει ξεκάθαρα με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.

Αυτή ήταν η αδυναμία του όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπερασπίστηκε με σθένος, πάθος και συνέπεια τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που έκαναν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο αλλά και αποτελούν τις πιο υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Γιατί η δύναμη της Ελλάδας δεν είναι τα καρτέλ των ολιγοπωλίων και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι της εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι που έχουν γνώσεις, πιστεύουν στην καινοτομία και μπορούν να κάνουν θαύματα. Είναι ο κόσμος της εργασίας και οι άνθρωποι που μπορούν να αναγεννήσουν τον πρωτογενή τομέα.

Εκτός από την παρασιτική Ελλάδα των καρτέλ και των ολιγοπωλίων, υπάρχει και η παραγωγική Ελλάδα.

Αυτή την Ελλάδα πρέπει να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ, αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να φέρουμε κοντά μας, να τους υπερασπιστούμε όταν αδικούνται, να τους δώσουμε ελπίδα.

Ερ. Σε όλες σας τις ομιλίες αναφέρεστε πάντα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κοινά αποδεκτό, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν η ηγετική μορφή που κατάφερε να εμπνεύσει το χώρο του κέντρου. Ποιο είναι το στοιχείο της προσωπικότητας του Α. Παπανδρέου που αποτελεί για εσάς πηγή έμπνευσης;

Απ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και είναι αξεπέραστος. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο καλύτερος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ακόμα και από εκείνους που δεν τον έζησαν.

Είχε αναλυτική σκέψη, ήταν αγωνιστής πρώτου μεγέθους, έδωσε υπόσταση σε μια ξεχασμένη Ελλάδα, έδωσε μαθήματα πατριωτισμού. Μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Ποτέ δεν επιδίωξε να είναι αρεστός σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, στη διαπλοκή και στον ξένο παράγοντα. Όλους αυτούς τους είχε σε απόσταση και για αυτό τον πολέμησαν.

Νοιαζόταν για τον απλό άνθρωπο, δεν μιλούσε απλά στη γλώσσα του, μιλούσε στην καρδιά του.

Το «για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες» δεν ήταν σύνθημα. Ο Ανδρέας εννοούσε κάθε λέξη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν Κίνημα και πρέπει να ξαναγίνει Κίνημα.

Ερ. Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, σχετικά με την συνένωση δυνάμεων μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Πιστεύετε ότι μπορεί να ευοδωθεί η συνένωση δυνάμεων που θα μπορούσε να αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Απ. Είμαι πολύ μακριά από τις λογικές της συγκόλλησης κομμάτων. Αυτή μάλλον εξυπηρετεί όσους αναζητούν ρόλους και να μοιράσουν καρέκλες χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον Ελληνικό Λαό.

Το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

 Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι. Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό.

Θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τί να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Μιλάμε για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε «οπλαρχηγούς» και «ομαδάρχες» με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Ερ. Πρόσφατα, σε συνέντευξη  σας, είπατε ότι στόχος σας θα είναι η γείωση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα επισκεφτήκατε πολλές περιοχές της Ελλάδας και συνομιλήσατε με απλούς πολίτες. Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία;

Απ. Μα το γεγονός και μόνο ότι η τελευταία καταγραφή του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν 500.000 περίπου ψηφοφόροι μόνο, αυτό τα λέει όλα.

Αυτή είναι η επιρροή του ΠΑΣΟΚ; Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν κάποιοι με αυτή την επίδοση;

Όταν σε συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας και κοινωνικής κρίσης, δεν μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αυτό λέει πολλά για την αδυναμία μας να μιλήσουμε μαζί τους και κυρίως να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι σήμερα δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Αντί λοιπόν κάποιοι να λένε ότι αν εκλεγούν αυτομάτως θα γίνουν και Πρωθυπουργοί, ας πουν πρώτα αν και πως μπορούν να κάνουν πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.

Ερ. Πιστεύετε ότι κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση;

Απ. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν αισθητήριο, μπορούν να κρίνουν.

Πως θα κάνει αντιπολίτευση κάποιος που είχε όχι μόνο την ευκαιρία αλλά και την εντολή των πολιτών και δεν το κατάφερε, κάτι που αποδεικνύεται από την καθήλωση του ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά ποσοστά;

Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση κάποιοι που δεν μιλάνε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που φοβούνται να μιλήσουν για τα καρτέλ στην αγορά , για τις τράπεζες και τα funds, μήπως δυσαρεστήσουν τους οικονομικά ισχυρούς; Με τη σιωπή δε γίνεται  αντιπολίτευση.

Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση όσοι έχουν συντηρητικές λογικές και απόψεις, που δεν έχουν και μεγάλες διαφορές  από αυτές του κ. Μητσοτάκη;

Αυτά πρέπει να σκεφτεί ο πολίτης που θα πάει στις 6 Οκτωβρίου να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι με αφορά έχω δείξει πως γίνεται η μαχητική αντιπολίτευση, με καθαρές θέσεις, ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα και με καθαρό μήνυμα.

Ερ. Γιατί σε αυτές τι εκλογές, να στηρίξουν οι πολίτες με την ψήφο τους τον Μιχάλη Κατρίνη;

Απ. Γιατί έχω ξεκάθαρη πρόταση, είμαι ένα καθαρό πρόσωπο.

Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ μιλάω ξεκάθαρα για τα καρτέλ στην αγορά που λεηλατούν το εισόδημα του πολίτη με την ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια.

Λέω ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη για να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός.

Μιλάω για μια Μεγάλη Παράταξη, μιλάω για ένα κόμμα μελών και πολιτών και όχι ένα κόμμα μηχανισμών.

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζουν με την ψήφο τους  για όλα. Από το πρόγραμμα, μέχρι τους υποψήφιους βουλευτές, μέχρι τις επιλογές μας στην αυτοδιοίκηση αλλά και για τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε, λίγο πριν τις κάλπες, σε όλους τους πολίτες της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας που σκέπτονται να προσέλθουν στην κάλπη για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ;

Απ. Η πρώτη μεγάλη νίκη θα είναι η συμμετοχή.

Η δεύτερη μεγάλη νίκη θα είναι η Επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας.

Και η τρίτη μεγάλη νίκη θα είναι το αποτέλεσμα να σημάνει την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας δημοσκοπήσεις και άλλους μηχανισμούς επηρεασμού των πολιτών.

Και οι τρεις αυτές νίκες είναι στο χέρι των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ