Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑπολογισμός Α’ Εξαμήνου 2024

Απολογισμός Α’ Εξαμήνου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ

Συνάδελφοι

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Α’ Εξαμήνου του 2024 του Συλλόγου μας προκύπτουν τα κάτωθι.

1)Επήλθε συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου Ζαχάρως και θα  πληρωθούν μαζί με την μισθοδοσία του Α’ Δεκαπενθήμερου μηνός Αυγούστου στις 13/08/2024   τα μέσα ατομικής προστασίας [ΜΑΠ] που αφορούν στο έτος 2023 με το συνολικό πόσο να ανέρχεται στο ύψος άνω  των 10,000€ σε μια δόση. Για τα ΜΑΠ 2024 έγινε η ανάθεση από την Δημοτική Αρχή και ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν τα μέσα ατομικής προστασίας σε είδος διότι τα δύο τελευταία χρονιά είχαν δοθεί σε χρήμα. Μια εκκρεμότητα που υπάρχει με το Δήμο Ζαχάρως είναι η διαδικασία πληρωμής Γάλακτος σε χρήμα για ένα διάστημα έξι (6) μηνών πού είχε καθυστερήσει ο διαγωνισμός στο προσωπικό καθαριότητας και για τα έτη 2022-2023 και συγκεκριμένα από 28-02-2022 έως 08-04-2022 και από 01-01-2023 έως 16-06-2023 για το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Υπάρχει η διαβεβαίωση από το αρμόδιο τμήμα ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης στους δικαιούχους. Ένα άλλο θέμα που θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε είναι  η  Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Ζαχάρως  ακέφαλη δύο χρόνια τώρα πάρα τις οποίες ενέργειες του προσωπικού και τις διαβεβαιώσεις των Δημοτικών αρχών.                                                                                                        

2) Η εκλογική αποζημίωση για όσους εργάσθηκαν για τις ευρωεκλογές της 9-6-2024 θα δοθεί με το Α’ Δεκαπενθήμερο στις 13/08/2024    

3) Στο Δήμο Πύργου μετά από συντονισμένες ενέργειες του συλλόγου με όλες τις υπηρεσίες δόθηκαν τα χρήματα για την αποζημίωση ΜΑΠ έτους 2023 και δίνονται και σε είδος τα ΜΑΠ 2024 για την ασφάλεια των  εργαζομένων . Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι η διαδικασία δεν είναι απλή, είναι χρονοβόρα και από την στιγμή που υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, Θα πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή και να καταλαβαίνουμε ο ένας συνάδελφος τον άλλον. Η κάθε Υπηρεσία έχει έναν υπάλληλο που έχει 2 και 3 αντικείμενα και ούτε άδεια μπορεί να πάρει άλλα ούτε και να αρρωστήσει. Παρ’ όλα αυτά γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους τους συνάδελφους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Ζητάμε την κατανόηση όλων  σας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε ούτε ένα εύρω από ότι δικαιούστε.  Είμαστε από τους λίγους Συλλόγους σε όλη τη χώρα που έχουμε λάβει τα ΜΑΠ σε χρήμα έως και το 2023 και τα ΜΑΠ σε είδος για το 2024.

Ξεκινήσαμε ένα δικαστικό αγώνα από το 2019 που κράτησε πέντε χρόνια και καταφέραμε να κερδίσουμε την αγωγή διεκδίκησης γάλακτος σε χρήμα για χρονικό διάστημα που δεν είχαν λάβει οι εργαζόμενοι και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε   ότι για 12 συνάδελφους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι προς εκκαθάριση πληρωμής στο τμήμα μισθοδοσίας του Δήμου Πύργου και την ερχόμενη εβδομάδα για την ίδια υπόθεση  θα είναι στο τμήμα μισθοδοσίας προς εκκαθάριση  και για 202 συνάδελφους ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ-και ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Για τους συνάδελφους στο Μόνιμο Προσωπικό θα περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Μια εκκρεμότητα που υπάρχει με το Δήμο Πύργου είναι ότι για το 2023 δεν έχουν λάβει στο τμήμα Παιδείας κανένας εργαζόμενος την αποζημίωση σε χρήμα διότι υπήρχε ένα πρόβλημα στη μελέτη με το έκτακτο προσωπικό. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα έχει ξεκινήσει την διαδικασία και άμεσα θα δοθεί προς έγκριση στο ΔΣ  για αποζημίωση σε χρήμα. 

4) Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δόθηκαν όπως κάθε χρόνο τα Μέσα Ατομικής προστασίας σε είδος σε όλο το προσωπικό πλην τις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων για το 2022-2023 αλλά και για το προσωπικό στο πρόγραμμα 55-67. Ήδη ο Σύλλογος  σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει ξεκινήσει η διαδικασία να δοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταστάσεις δικαιούχων  προς έγκριση για αποζημίωση σε χρήμα ετών 2022-2023. Θα θέλαμε να επισημάνουμε στους συνάδελφους που συντάσσουν τη μελέτη προμήθειας γάλακτος και ΜΑΠ να  συμπεριλαμβάνουν και έκτακτο προσωπικό αφού κάθε χρόνο γνωρίζουν  τις ανάγκες.   

 5) Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινήσαμε ένα δικαστικό αγώνα από τις 08-10-2016 με την διεκδίκηση γάλακτος σε χρήμα  έως και την 30/04/2019, για τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»  και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκετε και αυτή η απόφαση στο τμήμα μισθοδοσίας προς πληρωμή.

6) Στηρίξαμε τούς συμβασιούχους εργαζόμενους σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετέχοντας  με αντιπροσωπεία στην Αθήνα  με στόχο τη μονιμοποίηση τους, καθώς και σε όλα τα δικαστήρια και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε παρόλο την άρνηση κάποιον αιρετών. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που εργάζονται πάνω από δέκα χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.   

7) Στηρίξαμε όλους τούς συνάδελφους  και των τριών Δήμων στην απεργία- αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης με συμμετοχή πάνω από 65%

8) Δικαιωθήκαμε με την προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 και αποτρέψαμε την απευθείας ανάθεση απόφασης  33119/2023 Δημάρχου  παροχής Ανεξάρτητων Υπηρεσιών για την εφαρμογή του ΠΔ 54/2018 ποσού 37.200,€

9) Πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για πρώτη φορά ξεχωριστά σε κάθε Δήμο με μεγάλη επιτυχία και  που θα καθιερώσουμε,   με την βράβευση των  συνάδελφων που συνταξιοδοτηθήκαν μέσα στο 2023  και από το 2025 θα καθιερώσουμε και την βράβευση των παιδιών των συνάδελφων που πέρασαν στο πανεπιστήμιο φέτος.  

10) Μοιράσαμε την Πρωτοχρονιά Ημερολόγια, Ημερολόγια με κάρτες- Ημερολόγια με φωτογραφίες από εκδηλώσεις και αγώνες του συλλόγου και ευχητήριες κάρτες   με το λογότυπο του συλλόγου.

11) Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη σε Εργατολόγο  στην Αθήνα και ενημερώσαμε μετά από αιτήματα τους σαράντα (42) συνάδελφους για συνταξιοδοτικά θέματα εντελώς δωρεάν.   

12) Συμμετείχαμε σε όλες τις απεργίες και στάσεις εργασίας που έγιναν και στις κεντρικές συγκεντρώσεις στον Πύργο αλλά  και σε όλες τις κινητοποιήσεις και πορείες  στην Αθήνα με  αντιπροσωπεία του συλλόγου και  εργαζομένους.

13) Το Πάσχα μοιράσαμε  τσουρέκια , λαμπάδες και   Πασχαλινά αναμνηστικά.

14) Διοργανώσαμε Αποκριάτικο  χορό για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία και όπως μας το ζητήσατε θα το καθιερώσουμε.

15) Πραγματοποιήσαμε χαλαρή συνάντηση σε παραθαλάσσιο μέρος συζητώντας τα προβλήματα του κλάδου μας  και διασκεδάζοντας με ζωντανή μουσική και φαγητό με πολύ μικρή οικονομική συμμέτοχη των μελών μας.

16) Πραγματοποιήσαμε μονοήμερες και διήμερες εκδρομές με το χαμηλότερο κόστος και με συμμετοχή του συλλόγου  για να μπορέσουν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους στο   ΣΥΝΕΒΡΟ [τρία λεωφορεία] στον ΠΟΡΟ δωρεάν για όλα τα μέλη και το 50% για μέλη των οικογενειών τους  ( δύο λεωφορεία)  και στην ΝΕΑΠΟΛΗ-ΕΛΑΦΟΝΝΗΣΟ και τριήμερη ΑΝΔΡΟ-ΤΗΝΟ στις 30-31/8 &1/9

17) Καθημερινά με παρεμβάσεις ζητάμε από τις Δημοτικές αρχές να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια πρόσληψης μόνιμου  προσωπικού , ενώ ταυτόχρονα και μέχρι να καταστεί εφικτό να υπάρξουν προσλήψεις -ζητάμε  να καλυφθούν άμεσα τα κενά με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (συμβασιούχοι, έκτακτες ανάγκες κλπ.) Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν οι Δήμοι προσλαμβάνανε τόσα χρονιά έστω και λίγους μονίμους υπαλλήλους (οι οποίοι θα κάλυπταν περίπου τα μισά κενά που υπάρχουν) τώρα όλες οι υπηρεσίες θα δουλεύαν αψογά και χωρίς πολλά προβλήματα. Επιπλέον ζητάμε την κατά το δυνατόν ελάφρυνση του όγκου των εργασιών των συναδέλφων, με την άμεση ενίσχυση του αριθμού τους , την απαλλαγή από κάποια δευτερεύοντα καθήκοντα κτλ.

18) Παρεμβαίνουμε καθημερινά για τις συνθήκες εργασίας (κτηριακό, ασφάλεια, έλλειψη προσωπικού, ΜΑΠ ,οικονομικές απολαβές κλπ.) Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, πέρα από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά κτήρια υπηρεσιών και των τριών Δήμων, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις οι συνθήκες είναι έως και απαράδεκτες . Συγκεκριμένα με το φαινόμενο καύσωνα υπήρξε ανυπαρξία κλιματισμού, μη λειτουργία κλιματιστικών και έλλειψη κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας δημιουργώντας μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες  και με παρέμβαση του συλλόγου η αποχώρηση γινόταν σε εξωτερικούς χώρους έως τίς 11.00πμ και σε εσωτερικούς χώρους νωρίτερα από τις 13.00μμ. Επιπλέον, στην πλειοψηφία των υπηρεσιών που υποδέχονται κοινό, η έλλειψη φύλαξης και προσωπικού ασφαλείας οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις τους συνάδελφους να εργάζονται σε συνθήκες φόβου και ανασφάλειας.

19) Ενισχύσαμε οικονομικά συνάδελφους προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε οικογενειακές υποχρεώσεις και θα στηρίξουμε και οποιοδήποτε άλλον εργαζόμενο, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Συνάδελφοι, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων με πράξεις και όχι με λόγια. Θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κάθε τρόπο και μέχρι να βρεθεί λύση διεκδικώντας προσλήψεις μονίμου προσωπικού και προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια .Δεν σταματάμε έχουμε πολλά ακόμα να πραγματοποιήσουμε , σας θέλουμε δίπλα μας . Η ενότητα μας είναι η πιο σημαντική δύναμη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και με αυτή την αρχή θα πορευτούμε. Μην διστάσετε να καταγγείλετε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζεται και εμείς θα καταδικάσουμε όποια ενέργεια προσβάλει την προσωπικότητα και το έργο σας. Καλούμε όλους τούς συνάδελφους να επικοινωνούν με τον Σύλλογο για όλα τα θέματα που τούς απασχολούν και αντιμετωπίζουν στην εργασιακή καθημερινότητα. Τώρα άλλα και στο παρελθόν (πρόσφατο και απώτερο) οι παρεμβάσεις του συλλόγου έχουν πετύχει την ανάδειξη, τη γνωστοποίηση και την άμεση επίλυση των προβλημάτων. Τα προβλήματα δεν επιλύονται εάν  δεν τα γνωρίζουμε.   

Τέλος σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με την επόμενη μέρα να μας βρίσκει πιο δυνατούς. 

                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                        ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Απολογισμός Α’ Εξαμήνου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ

Συνάδελφοι

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Α’ Εξαμήνου του 2024 του Συλλόγου μας προκύπτουν τα κάτωθι.

1)Επήλθε συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου Ζαχάρως και θα  πληρωθούν μαζί με την μισθοδοσία του Α’ Δεκαπενθήμερου μηνός Αυγούστου στις 13/08/2024   τα μέσα ατομικής προστασίας [ΜΑΠ] που αφορούν στο έτος 2023 με το συνολικό πόσο να ανέρχεται στο ύψος άνω  των 10,000€ σε μια δόση. Για τα ΜΑΠ 2024 έγινε η ανάθεση από την Δημοτική Αρχή και ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν τα μέσα ατομικής προστασίας σε είδος διότι τα δύο τελευταία χρονιά είχαν δοθεί σε χρήμα. Μια εκκρεμότητα που υπάρχει με το Δήμο Ζαχάρως είναι η διαδικασία πληρωμής Γάλακτος σε χρήμα για ένα διάστημα έξι (6) μηνών πού είχε καθυστερήσει ο διαγωνισμός στο προσωπικό καθαριότητας και για τα έτη 2022-2023 και συγκεκριμένα από 28-02-2022 έως 08-04-2022 και από 01-01-2023 έως 16-06-2023 για το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Υπάρχει η διαβεβαίωση από το αρμόδιο τμήμα ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης στους δικαιούχους. Ένα άλλο θέμα που θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε είναι  η  Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Ζαχάρως  ακέφαλη δύο χρόνια τώρα πάρα τις οποίες ενέργειες του προσωπικού και τις διαβεβαιώσεις των Δημοτικών αρχών.                                                                                                        

2) Η εκλογική αποζημίωση για όσους εργάσθηκαν για τις ευρωεκλογές της 9-6-2024 θα δοθεί με το Α’ Δεκαπενθήμερο στις 13/08/2024    

3) Στο Δήμο Πύργου μετά από συντονισμένες ενέργειες του συλλόγου με όλες τις υπηρεσίες δόθηκαν τα χρήματα για την αποζημίωση ΜΑΠ έτους 2023 και δίνονται και σε είδος τα ΜΑΠ 2024 για την ασφάλεια των  εργαζομένων . Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι η διαδικασία δεν είναι απλή, είναι χρονοβόρα και από την στιγμή που υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, Θα πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή και να καταλαβαίνουμε ο ένας συνάδελφος τον άλλον. Η κάθε Υπηρεσία έχει έναν υπάλληλο που έχει 2 και 3 αντικείμενα και ούτε άδεια μπορεί να πάρει άλλα ούτε και να αρρωστήσει. Παρ’ όλα αυτά γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους τους συνάδελφους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Ζητάμε την κατανόηση όλων  σας και να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε ούτε ένα εύρω από ότι δικαιούστε.  Είμαστε από τους λίγους Συλλόγους σε όλη τη χώρα που έχουμε λάβει τα ΜΑΠ σε χρήμα έως και το 2023 και τα ΜΑΠ σε είδος για το 2024.

Ξεκινήσαμε ένα δικαστικό αγώνα από το 2019 που κράτησε πέντε χρόνια και καταφέραμε να κερδίσουμε την αγωγή διεκδίκησης γάλακτος σε χρήμα για χρονικό διάστημα που δεν είχαν λάβει οι εργαζόμενοι και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε   ότι για 12 συνάδελφους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι προς εκκαθάριση πληρωμής στο τμήμα μισθοδοσίας του Δήμου Πύργου και την ερχόμενη εβδομάδα για την ίδια υπόθεση  θα είναι στο τμήμα μισθοδοσίας προς εκκαθάριση  και για 202 συνάδελφους ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ-και ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Για τους συνάδελφους στο Μόνιμο Προσωπικό θα περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Μια εκκρεμότητα που υπάρχει με το Δήμο Πύργου είναι ότι για το 2023 δεν έχουν λάβει στο τμήμα Παιδείας κανένας εργαζόμενος την αποζημίωση σε χρήμα διότι υπήρχε ένα πρόβλημα στη μελέτη με το έκτακτο προσωπικό. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα έχει ξεκινήσει την διαδικασία και άμεσα θα δοθεί προς έγκριση στο ΔΣ  για αποζημίωση σε χρήμα. 

4) Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δόθηκαν όπως κάθε χρόνο τα Μέσα Ατομικής προστασίας σε είδος σε όλο το προσωπικό πλην τις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων για το 2022-2023 αλλά και για το προσωπικό στο πρόγραμμα 55-67. Ήδη ο Σύλλογος  σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει ξεκινήσει η διαδικασία να δοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο καταστάσεις δικαιούχων  προς έγκριση για αποζημίωση σε χρήμα ετών 2022-2023. Θα θέλαμε να επισημάνουμε στους συνάδελφους που συντάσσουν τη μελέτη προμήθειας γάλακτος και ΜΑΠ να  συμπεριλαμβάνουν και έκτακτο προσωπικό αφού κάθε χρόνο γνωρίζουν  τις ανάγκες.   

 5) Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινήσαμε ένα δικαστικό αγώνα από τις 08-10-2016 με την διεκδίκηση γάλακτος σε χρήμα  έως και την 30/04/2019, για τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»  και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκετε και αυτή η απόφαση στο τμήμα μισθοδοσίας προς πληρωμή.

6) Στηρίξαμε τούς συμβασιούχους εργαζόμενους σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετέχοντας  με αντιπροσωπεία στην Αθήνα  με στόχο τη μονιμοποίηση τους, καθώς και σε όλα τα δικαστήρια και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε παρόλο την άρνηση κάποιον αιρετών. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που εργάζονται πάνω από δέκα χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.   

7) Στηρίξαμε όλους τούς συνάδελφους  και των τριών Δήμων στην απεργία- αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης με συμμετοχή πάνω από 65%

8) Δικαιωθήκαμε με την προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 και αποτρέψαμε την απευθείας ανάθεση απόφασης  33119/2023 Δημάρχου  παροχής Ανεξάρτητων Υπηρεσιών για την εφαρμογή του ΠΔ 54/2018 ποσού 37.200,€

9) Πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για πρώτη φορά ξεχωριστά σε κάθε Δήμο με μεγάλη επιτυχία και  που θα καθιερώσουμε,   με την βράβευση των  συνάδελφων που συνταξιοδοτηθήκαν μέσα στο 2023  και από το 2025 θα καθιερώσουμε και την βράβευση των παιδιών των συνάδελφων που πέρασαν στο πανεπιστήμιο φέτος.  

10) Μοιράσαμε την Πρωτοχρονιά Ημερολόγια, Ημερολόγια με κάρτες- Ημερολόγια με φωτογραφίες από εκδηλώσεις και αγώνες του συλλόγου και ευχητήριες κάρτες   με το λογότυπο του συλλόγου.

11) Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη σε Εργατολόγο  στην Αθήνα και ενημερώσαμε μετά από αιτήματα τους σαράντα (42) συνάδελφους για συνταξιοδοτικά θέματα εντελώς δωρεάν.   

12) Συμμετείχαμε σε όλες τις απεργίες και στάσεις εργασίας που έγιναν και στις κεντρικές συγκεντρώσεις στον Πύργο αλλά  και σε όλες τις κινητοποιήσεις και πορείες  στην Αθήνα με  αντιπροσωπεία του συλλόγου και  εργαζομένους.

13) Το Πάσχα μοιράσαμε  τσουρέκια , λαμπάδες και   Πασχαλινά αναμνηστικά.

14) Διοργανώσαμε Αποκριάτικο  χορό για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία και όπως μας το ζητήσατε θα το καθιερώσουμε.

15) Πραγματοποιήσαμε χαλαρή συνάντηση σε παραθαλάσσιο μέρος συζητώντας τα προβλήματα του κλάδου μας  και διασκεδάζοντας με ζωντανή μουσική και φαγητό με πολύ μικρή οικονομική συμμέτοχη των μελών μας.

16) Πραγματοποιήσαμε μονοήμερες και διήμερες εκδρομές με το χαμηλότερο κόστος και με συμμετοχή του συλλόγου  για να μπορέσουν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους στο   ΣΥΝΕΒΡΟ [τρία λεωφορεία] στον ΠΟΡΟ δωρεάν για όλα τα μέλη και το 50% για μέλη των οικογενειών τους  ( δύο λεωφορεία)  και στην ΝΕΑΠΟΛΗ-ΕΛΑΦΟΝΝΗΣΟ και τριήμερη ΑΝΔΡΟ-ΤΗΝΟ στις 30-31/8 &1/9

17) Καθημερινά με παρεμβάσεις ζητάμε από τις Δημοτικές αρχές να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια πρόσληψης μόνιμου  προσωπικού , ενώ ταυτόχρονα και μέχρι να καταστεί εφικτό να υπάρξουν προσλήψεις -ζητάμε  να καλυφθούν άμεσα τα κενά με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (συμβασιούχοι, έκτακτες ανάγκες κλπ.) Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν οι Δήμοι προσλαμβάνανε τόσα χρονιά έστω και λίγους μονίμους υπαλλήλους (οι οποίοι θα κάλυπταν περίπου τα μισά κενά που υπάρχουν) τώρα όλες οι υπηρεσίες θα δουλεύαν αψογά και χωρίς πολλά προβλήματα. Επιπλέον ζητάμε την κατά το δυνατόν ελάφρυνση του όγκου των εργασιών των συναδέλφων, με την άμεση ενίσχυση του αριθμού τους , την απαλλαγή από κάποια δευτερεύοντα καθήκοντα κτλ.

18) Παρεμβαίνουμε καθημερινά για τις συνθήκες εργασίας (κτηριακό, ασφάλεια, έλλειψη προσωπικού, ΜΑΠ ,οικονομικές απολαβές κλπ.) Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, πέρα από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά κτήρια υπηρεσιών και των τριών Δήμων, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις οι συνθήκες είναι έως και απαράδεκτες . Συγκεκριμένα με το φαινόμενο καύσωνα υπήρξε ανυπαρξία κλιματισμού, μη λειτουργία κλιματιστικών και έλλειψη κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας δημιουργώντας μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες  και με παρέμβαση του συλλόγου η αποχώρηση γινόταν σε εξωτερικούς χώρους έως τίς 11.00πμ και σε εσωτερικούς χώρους νωρίτερα από τις 13.00μμ. Επιπλέον, στην πλειοψηφία των υπηρεσιών που υποδέχονται κοινό, η έλλειψη φύλαξης και προσωπικού ασφαλείας οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις τους συνάδελφους να εργάζονται σε συνθήκες φόβου και ανασφάλειας.

19) Ενισχύσαμε οικονομικά συνάδελφους προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε οικογενειακές υποχρεώσεις και θα στηρίξουμε και οποιοδήποτε άλλον εργαζόμενο, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Συνάδελφοι, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων με πράξεις και όχι με λόγια. Θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κάθε τρόπο και μέχρι να βρεθεί λύση διεκδικώντας προσλήψεις μονίμου προσωπικού και προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια .Δεν σταματάμε έχουμε πολλά ακόμα να πραγματοποιήσουμε , σας θέλουμε δίπλα μας . Η ενότητα μας είναι η πιο σημαντική δύναμη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και με αυτή την αρχή θα πορευτούμε. Μην διστάσετε να καταγγείλετε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζεται και εμείς θα καταδικάσουμε όποια ενέργεια προσβάλει την προσωπικότητα και το έργο σας. Καλούμε όλους τούς συνάδελφους να επικοινωνούν με τον Σύλλογο για όλα τα θέματα που τούς απασχολούν και αντιμετωπίζουν στην εργασιακή καθημερινότητα. Τώρα άλλα και στο παρελθόν (πρόσφατο και απώτερο) οι παρεμβάσεις του συλλόγου έχουν πετύχει την ανάδειξη, τη γνωστοποίηση και την άμεση επίλυση των προβλημάτων. Τα προβλήματα δεν επιλύονται εάν  δεν τα γνωρίζουμε.   

Τέλος σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με την επόμενη μέρα να μας βρίσκει πιο δυνατούς. 

                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                        ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ